Servicii stomatologice MB Dental

  • Consultatii : de specialitate cu realizarea planului de tratament, Educatie de igiena orala
  • Endodontie: tratamentul afectiunilor pulpei dentare, obturatii radiculare
  • Estetica dentara: albirea dintilor, lucrari protetice din ceramica; zirconiu; obturatii (plombe) de culoarea dintelui
  • Implantologie si Chirurgie orala: implant dentar si operatii cu lambou
  • Parodontologie: terapia bolii parodontale (a gingiilor)
  • Stomatologie pediatrica: tratamente stomatologice pentru copii cu posibilitate de inhalosedare

50 RON Prima consultatie generala

Evaluarea starii sanatatii orale: problemele fiecarui dinte in parte, starea sanatatii gingiilor, modul in care dintii sunt asezati si vin in contact intre ei. Veti discuta impreuna medicul despre problemele identificate, care au fost cauzele care au condus la ele si care sunt variantele de tratament dentar. De comun accord veti decide cea mai buna solutie de tratament adaptata cazului tau, un desfasurator in timp, ca numar de sedinte si o estimare a costurilor tratamentelor.

60 RON Consultatie de specialitate

Daca in urma primei consultatii se va constata ca este vorba despre o un caz mai dificil sau care necesita tratamente specializate (de ex. chirugicale, endodontice, parodontologice) atunci vei reveni pentru o consultatie cu medicul dentist specialist in aceste probleme care iti va face o analiza detaliata in urma careia iti va propune solutiile de tratament si iti va explica in ce consta acesta.

150 - 180 RON Obturatie (plomba) din materiale compozite

Obturatia (plomba) reprezinta umplerea unei cavitati preparate de medic intr-un dinte (masea) cu scopul de a "curata o carie" care a distrus o parte din dinte. Obturatiile se realizeza din materiale de culoare indentica cu cea a dintelui astfel incat ele nu sunt vizibile iar dintii arata identic cu cei perfect sanatosi. Unele carii pot fi atat de profunde incat ajung pana la nervul dintelui, situatie in care nervul trebuie scos urmand a se face un tratament de canal ( pe radacina) si abia apoi se va pune obturatia (plomba) pe coroana dintelui.

195 RON Detartraj cu ultrasunete + periaj profesional

Detartrajul este manopera de indepartare a tartrului ( pietrei) de pe dinti. Tartrul nu poate fi indepartat cu periuta de dinti sau folosirea atei dentare, ci doar de catre medicul stomatolog. Detartrajul se realizeza cu ajutorul aparatelor cu ultasunete astfel incat procedura este rapida, foarte eficienta si usor de suportat de catre pacienti. Tartrul se depune in mod normal pe dinti astfel incat detartrajul periodic la 4-6 luni este o necesitate care trebuie sa intre in obisnuinta fiecaruia dintre noi. Din acest motiv oferim pacientilor nostri reducere de 50% la efectuarea detartrajului efectuat cu ocazia controalelor periodice la 6 luni.

(50% reducere la control periodic)

600 RON Coroana ceramica (portelan) si punti dentare

Coroana dentara este o lucrare realizata de catre tehnicianul dentar cu scopul de a acoperi un dinte care in prealabil a fost slefuit ( pilit ) de catre medic. Acoperirea unui dinte cu o coroana este necesara atunci cand dintele s-a fracturat sau are un grad mare de distructie datorita unor carii extinse. Aceste coroane de ceramica pot fi si parte dintr-o punte (pod) atunci cand se inlocuiesc dinti lipsa iar puntea se sprijina pe dintii invecinati spatiilor fara dinti. Ceramica este cel mai utilizat material pentru realizarea coroanelor si puntilor deoarece este foarte estetica, nu isi modifica culoarea in timp si este extrem de usor acceptata ca facand parte din dantura noastra. Pentru a mari rezistenta coroanelor si puntilor, sub stradul de ceramica se face un shelet metalic care insa nu este vizibil dupa cimentarea (lipirea) definitiva a coroanelor sau puntilor.

1500 RON Coroana zirconiu

Zirconiul este un material relativ nou in stomatologie servind la realizarea scheletului (suportului) pentru coroanele sau puntile ( podurile) din ceramica). In prezent este cel mai indicat material deoarece are proprietati estetice si mecanice (rezistenta crescuta) net superioare oricarui alt material. Lucrarile din zirconiu redau cu fidelitate aspectul de dinti naturali, lasand lumina sa treaca si nu produc innegrirea gingiilor prin oxidare ca metalul. Deoarece lucrarile din zirconiu se realizeza prin frezaj computerizat, precizia lor de adaptare pe dinte este extrem de crescuta iar biocompatibilitatea cu organismul este de 100%.

1850 RON Implant dentar (fara coroana de ceramica)

Un implant dentar este un surub de titan care se plaseaza in os pentru a inlocui radacina unui dinte care lipseste. Peste acest implant din titan se va monta coroana dintelui, astfel incat, la finalul tratamentului, veti avea un “dinte” care se comporta ca dintii naturali cand mancati, vorbiti sau radeti. Pentru plasarea unui implant in os, acesta trebuie sa aiba anumite dimensiuni care sa-i asigure stabilitatea. Daca osul nu este suficient (inaltime, grosime) se poate face in prealabil aditie (adaugare) de os artificial. Alternativa la implant dentar pentru a inlocui un dinte extras este realizarea unei punti (pot) care sa se sprijine pe dintii vecini care trebuie slefuiti (piliti) chiar daca sunt perfect sanatosi si nu au nevoie de vreun tratament.

1300 RON Coroana ceramica pe implant

Coroana ceramica care se monteaza peste un implant are rolul de a reface partea vizibila a dintelui ( coroana). Tehnologia si tehnica necesare realizarii coroanelor pentru implant sunt diferite fata de cele folosite pentru prelucrarea coroanelor de ceramica care acopera un dinte natural slefuit. Astfel pretul unei coroane pentru implant este mai mare decat in cazul coroanelor folosite la acoperirea dintilor naturali slefuiti.

660 RON Albire in gutiere pentru acasa

Albirea cu gel acasa presupune confectionarea unor gutiere din plastic (maleabile si transparente). Acestea sunt perfect adaptare formei dintilor si gingiilor si au ca scop mentinerea gelului de albit pe suprafetele dintilor evitand contactul lui cu gingiile care se pot inflama datorita gelului.

825 RON Albire cu lampa ZOOM in cabinet

Albirea cu lampa ZOOM este in prezent cea mai eficienta metoda de albire a dintilor deoarece utilizeza substante de albire concentrate care sunt activate de lampa ZOOM. Marele avantaj al albirilor cu lampa ZOOM este ca nu necesita mai mult de o singura sedinta (de o ora) in cabinet. Pretul ei este mai crescut decat in cazul altor metode de albire deoarece utilizeza o tehnologie mai avansata si consumabile mai costisitoare

450-650 RON Tratament de canal / endodontic (include si radiografiile dentare)

Tratamentul endodontic (denumit si tratament de canal sau obturatie radiculara) este operatia de "umplere" a canalelor din radacina dintelui dupa ce nervul a fost extras iar canalul dezinfectat. Acest tratament este necesar cel mai frecvent atunci cand exista carii profunde care ajung pana la nerv (pulapa dentara) producandu-I inflamarea (pulpita) sau necroza (nervul moare). Pretul acestor tratamente difera in functie de numarul de canale ale radacinii (unii dinti au 1 canal iar altii au 4-5 canale) . Aceste tratamente au un grad ridicat de dificultate deoarece se realizeza intr-un spatiu foarte mic si greu accesibil din interiorul dintelui (canalele din radacini sunt extrem de subtiri, au lungimi variabile, sunt calcificate). Reusita lor depinde direct de performanta tehnologiei avuta la dispozitie (aparatura, instrumente si materiale care comparabile cu specialitatile medicale chirurgicale: microscop, iluminare LED, instrumente taietoare (ace) actionate mecanic rotativ etc.

155 RON Extractie

Modalitati de plata

La sfarsitul fiecarei sedinte de tratament iti poti achita contravaloarea tratamentului cu bani cash sau cu card bancar (VISA, MasterCard sau alte carduri banacare valide).

Pentru tratamentele de durata care presupun sedinte intermediare (ex. Realizarea unei lucrari protetice) veti plati un avans in momentul solicitarii lucrarii protetice iar diferenta sa va plati in momentul incheierii tratamentului.